Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Αϊ κουρέψου

  Πριν περίπου 2 εβδομάδες πήρα την -εν βρασμό ψυχής- απόφαση να αποχωριστώ το κουβερτάκι μου a.k.a. τα μαλλιά μου. Η αλήθεια είναι πως μόλις η προβιά από κατεστραμμένες τρίχες έπεσε στο πάτωμα του κομμωτηρίου ένιωσα μια απίστευτη ανακούφιση, φίλοι. Όσο λοιπόν, ο γεμάτος χαρά κομμωτής μου έβγαζε επιτέλους το άχτι του, εγώ αναλογιζόμουν τον συμβολισμό αυτής (αποτρόπαιας;) πράξης μου.

  Έχουμε γαλουχηθεί με μοντέλα της VS να ανεμίζουν την χαίτη και τα φτερά τους στην πασαρέλα ως παγκόσμια σύμβολα του sex appeal, της νεότητας και της φρεσκάδας. ΑΛΛΑ, ακόμη και η Karlie η Kloss το έκοψε το ρημαδο-μαλλί και μάντεψε, τώρα δείχνει ακόμη ψηλότερη από 1,82. Από την άλλη ακριβώς για τους παραπάνω λόγους αλλά και για την ενέργεια του διέπει τις απανταχού "κουβέρτες ασφαλείας" ανεξαρτήτως χρώματος και ποιότητας, το κούρεμα συχνά χρησιμοποιείται σαν τη δήλωση πως μας βρήκαν μεγάλες αλλαγές. Κοινώς, η αγάπη που του είχες ήταν ένα μάτσο τρίχες και τώρα πενθείς. Και ναι, σε πολλούς πολιτισμούς εφαρμόζεται σας την απόλυτη γυναικεία ένδειξη πένθους. Τελικά όταν η γυναίκα κόβει τα μαλλιά στην πραγματικότητα κόβει πολλά παραπάνω.

  Όπως είπα παραπάνω, κόβει τους δεσμούς της από το κοινωνικό πρότυπο της ομορφιάς και της θηλυκότητας ή αποκόβεται από κάποια τοξική κατάσταση, συνήθως σχέση, που επίσης έχει αυτά τα πρότυπα σφηνωμένα στην κεφάλα του. Φαύλος κύκλος.
  Αλλά κυρίως κόβει το δίχτυ προστασίας της, τις "μακριές" προσδοκίες, αυτές που αυτόματα και ασυνείδητα δημιουργούμε στην φούσκα μας και για να σταματήσω να φιλοσοφώ, κόβει 20 λεπτά τουλάχιστον από την καθημερινή της περιποίηση. Πόσο λυτρωτικό ακούγεται αυτό;

  Για μένα το να πάρω αυτή την απόφαση ήταν θέμα χρόνου και δια μέσω αλλαγών και ραγδαίων εξελίξεων το να αφαιρέσω την "ζημιά" των προηγούμενων χρόνων από τη ζωή μου ήταν απαραίτητο. Επίσης μπορώ να διακρίνω τα ρούχα μου. Σημαντικό.Τα βλέπω κόκκινα. Με φόντο το καλοριφέρ και τον κόκκινο τοίχο που έχει γκλίτερ πάνω αλλά δεν του φαίνεται. Το πουκάμισο από τα Bershka, το φωτιστικό από ΙΚΕΑ (εικαστική παρέμβαση). Τσαντίζομαι επειδή εκνευρίζομαι. Παρθένος με ωροσκόπο Τοξότη. 

1 σχόλιο :

  1. Στον "Φαίδωνα" ο Σωκράτης λέει στους φίλους του ότι δεν χρειάζεται να κόψουν τα μαλλιά τους τώρα που θα πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή